YaraMila™ Cropcare 8-11-23 | Agro Ferticrop | Siguran partner u proizvodnji Skip to main content

YaraMila™ Cropcare 8-11-23

YaraMila CROPCARE

YaraMilaTM CROPCARE je kompleksno mineralno đubrivo sa mikroelementima, bez hlora, dobijeno tehnologijom tople granulacije. Preporučuje se upotreba za sve kuture osetljive na hlor. Jedna od najvažnijih osobina intenzivnih kultura je osetljivost na hlor. To znači da, upotreba đubriva koje ga sadrže, prouzrokuje značajan gubitak prinosa i kvaliteta roda, zato nije svejedno koje će se đubrivo izabrati u intenzivnom đubrenju. YaraMilaTM CROPCARE su specijalna mineralna đubriva sa visokim sadržajem makro i mikroelemenata, omogućuju potpunu snabdevenost svim potrebnim hranljivim materijama za sve životne procese.

Poljoprivredne kulture se mogu podeliti u tri grupe u pogledu osetljivosti na hlor:

Biljke vrlo osetljive na hlor Biljke srednje osetljive na hlor Biljke neosetljive na hlor
Paprika Krompir Mrkva
Krastavac Paradajz Celer
Luk Kupusnjače Peršun
Pasulj Zelena salata Rotkva
Dinja Jabuka Špargla
Cvekla Breskva Kruška
Jagoda Šljiva  
Trešnja Višnja  
Kupinasto voće Grožđe  
Gerbera Crna ribizla  
Hrizantema Ruža  
  Karanfil  

Osnovno i startno mineralno đubrivo koje poboljšava kvalitet, ubrzava zrenje. Za prihranu svih kultura koje imaju visoke zahteve prema kalijumu. Namenjen je za sve povrtarske voćarske kulture, vinograde, cveće i ukrasno bilje, gajeno na otvorenom polju ili u zaštićenom prostoru.

Đubrivo YaraMila Cropcare 8-11-23 je korišćeno na oglednom polju duvana u Kuzminu i pokazalo je izuzetne rezultate. Proizvođač je veoma zadovoljan količinom i kvalitetom duvana. Duvan u kome je korišćen Cropcare ima više suve materije u poređenju sa ostatkom zasada na kome su korišćena druga đubriva.

Pakovanje
25 kg
Primena

Kao osnovno i startno đubrivo u količini od 300 do 500 kg/ha, a za prihranu useva u intenzivnoj fazi razvoja koristi se 2 do 3 puta u količini od 100 do 300 kg/ha.Posebno se preporučuje za kulture koje zahtevaju veće količine kalijuma: paradajz, krompir, lubenica, dinja, crvena paprika, duvan, grožđe, jabučasto i bobičasto voće.

  N P2O5 K2O MgO SO3 B Cu Fe Mn Mo Zn Pakovanje (kg)
YaraMilaTM CROPCARE 8-11-23 8 11 23 4,2 29 0,5 0,5 0 0,5 0 0 25