
Poreklo: Diverse zone delle province di Foggia, Bari e Taranto
GROZD | |
Grozd | obilan, clinidričan, srednje kompaktan, izdužen |
Bobica | velika, sferične i jajolike forme, srednje debela pokožica žuto-zelene boje; pulpa sočna, mesnata i hrskava |
Semenka | prisutna, u proseku 1,5 po bobici |
SORTNE KARAKTERISTIKE | |
Potencijalna plodnost pupoljaka | srednje niska - 0,88 |
FENOLOŠKA FAZA | PERIOD |
Pupoljenje | 14. april |
Cvetanje | 18. jun |
Zametanje bobica | 7. avgust |
Sazrevanje | 12. oktobar |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 17,8 |
Broj grozdova po čokotu | 44,8 |
Prosečna težina grozda (g) | 397,4 |
Prosečna težina bobice (g) | 5,74 |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON |
Sadržaj šećera (° Brix) | 14,89 |
pH | - |
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) | 9,51 |
OTPORNOST ILI OSETLJIVOST NA BIOTIČKA/ABIOTIČKA SREDSTVA | |
Prosečni stepen napada Bortritis cinerea (% pogođenih bobica) je 5,0% |