
Poreklo: Villorba (TV)
NAČIN UZGAJANJA | ||
Forma uzgajanja | Špalir sa podstaknutom rezidbom kordunice | |
Gustina sadnje (čokota/ha) | 7.143 | |
SORTNE KARAKTERISTIKE | ||
Bujnost | srednja | |
Plodnost | srednja | |
Produktivnost | obilna i konstantna | |
Zrelost | Kasna (u poređenju sa referentnim klonom) | |
FENOLOŠKE FAZE | PERIOD | |
Pupoljenje | II dekada aprila | |
Cvetanje | I dekada juna | |
Zametanje bobica | I dekada avgusta | |
Sazrevanje | III dekada septembra | |
GROZD | ||
Grozd | srednje veličine, zdužen, rezređen, piramidalan sa jednim istaknutim krakom | |
Bobica | Ovalna, srednje veličine, pokožica srednje konzistentna i pruinozna, plavo-crne boje | |
PODLOŽNOST BOLESTIMA | KLON | |
Botritis | Srednje | |
Pepelnica | Srednje | |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON | |
Realna plodnost | 1,40 | |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 1,60 | |
Broj grozdova po čokotu | 10 | |
Prosečna težina grozda (g) | 183,00 | |
Prosečna težina bobice (g) | 1,40 | |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON | |
MOŠT | Sadržaj šećera (° Brix) | 23,00 |
pH | 3,49 | |
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) | 4,85 | |
Vinske kiseline (g/l) | 3,92 | |
Jabučne kiseline (g/l) | 2,17 | |
VINO | Antociani ukupno (mg/l) | 501 |
Polifenoli ukupno (mg/l) | 1.558 | |
ORGANOLEPTIČKI OPIS | ||
Vino ne baš intenzivne ljubičasto-crvene boje, sa ljubičastim nijansama. Odličan mirisni aspekt, nije naročito opor. Pogodno za kratko starenje. Vino sa visokim intenzitetom aroma. |