Manzoni Bianco B. I-SMA-ISV 222 | Agro Ferticrop | Siguran partner u proizvodnji Skip to main content

Manzoni Bianco B. I-SMA-ISV 222

Manzoni Bianco B. I-SMA-ISV 222

Poreklo: San Michele all'Adige (TN)

NAČIN UZGAJANJA
Gustina sadnje (čokota/ha) 5.000
SORTNE KARAKTERISTIKE
Bujnost srednja
Plodnost srednja
Produktivnost srednja
FENOLOŠKE FAZE PERIOD
Pupoljenje srednji
Cvetanje srednji
Zametanje bobica srednji
Sazrevanje srednji
GROZD
Grozd manji do srednji, proređen
Bobica manja do srednja, subepileptični oblik
PODLOŽNOST BOLESTIMA KLON
Botritis umereno
Pepelnica srednje
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE KLON
Realna plodnost 1,60
Proizvodnja po čokotu (kg) 1,92
Broj grozdova po čokotu 19
Prosečna težina grozda (g) 110
Prosečna težina bobice (g) 1,27
Težina orezanih lastara (g/čokotu) 856
Indeks Ravaz 2,3
ENOHEMIJSKI PARAMETRI KLON
Sadržaj šećera (° Brix) 20,88
pH 3,10
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) 8,92
Vinske kiseline (g/l) 6,08
Jabučne kiseline (g/l) 3,15
ORGANOLEPTIČKI OPIS
Zelenkasto-žuto vino, fine, nežne i karakteristične arome. Nežnog ukusa, prijatno aromatičnog, mineralnog i punog tela. Alkoholno sa cvetnim i voćnim aromama, tipičnim za ovu sortu grožđa. Idealno za proizvodnju vrhunskih vina, samostalno ili u kombinaciji sa drugim sortama. Generalno pogodno za starenje.