
Poreklo: San Michele all'Adige (TN)
NAČIN UZGAJANJA | |
Gustina sadnje (čokota/ha) | 5.000 |
SORTNE KARAKTERISTIKE | |
Bujnost | srednja |
Plodnost | srednja |
Produktivnost | srednja |
FENOLOŠKE FAZE | PERIOD |
Pupoljenje | srednji |
Cvetanje | srednji |
Zametanje bobica | srednji |
Sazrevanje | srednji |
GROZD | |
Grozd | manji do srednji, proređen |
Bobica | manja do srednja, subepileptični oblik |
PODLOŽNOST BOLESTIMA | KLON |
Botritis | umereno |
Pepelnica | srednje |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON |
Realna plodnost | 1,60 |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 1,92 |
Broj grozdova po čokotu | 19 |
Prosečna težina grozda (g) | 110 |
Prosečna težina bobice (g) | 1,27 |
Težina orezanih lastara (g/čokotu) | 856 |
Indeks Ravaz | 2,3 |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON |
Sadržaj šećera (° Brix) | 20,88 |
pH | 3,10 |
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) | 8,92 |
Vinske kiseline (g/l) | 6,08 |
Jabučne kiseline (g/l) | 3,15 |
ORGANOLEPTIČKI OPIS | |
Zelenkasto-žuto vino, fine, nežne i karakteristične arome. Nežnog ukusa, prijatno aromatičnog, mineralnog i punog tela. Alkoholno sa cvetnim i voćnim aromama, tipičnim za ovu sortu grožđa. Idealno za proizvodnju vrhunskih vina, samostalno ili u kombinaciji sa drugim sortama. Generalno pogodno za starenje. |