
Poreklo: Az. Agr. Pagone - Adelfia (BA)
NAČIN UZGAJANJA | |
Forma uzgajanja | Tenda sa 24 pupoljka/čokotu |
Podloga | Kober 5BB VCR 102 |
Gustina sadnje (čokota/ha) | 1111; 3 x 3 m |
GROZD | |
Grozd | srednje veličine, piramidalan, blago izdužen, rastresit, sa dva srednje duga krila |
Bobica | srednje velika, subeliptična, sa uniformnom, ljubičasto crnom pokožicom; sočna pulpa intenzivno muskatnog ukusa; odličan nivo kiselosti koji zajedno sa izrazitom slatkoćom garantuje odličan balans ukusa |
Semenka | niski sadržaj tanina, relativno tvrda |
SORTNE KARAKTERISTIKE | |
Bujnost | odlična |
Plodnost | konstantna |
Produktivnost | dobra (zbog težine grozda - iznad sortnog proseka) |
FENOLOŠKA FAZA | PERIOD |
Pupoljenje | II dekada aprila |
Cvetanje | dekada juna |
Zametanje bobica | I dekada avgusta |
Berba | II dekada septembra |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON |
Realna plodnost | 1,56 |
Bazalna plodnost | 1,27 |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 1,71 |
Broj grozdova po čokotu | 12,04 |
Prosečna težina grozda (g) | 324 |
Prosečna težina bobice (g) | 4 |
Težina orezanih lastara (g/čokotu) | 2315 |
Indeks Ravaz | 5,2 |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON |
Sadržaj šećera (° Brix) | 18,48 |
pH | 3,44 |
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) | 5,49 |
Vinske kiseline (g/l) | 4,57 |
Jabučne kiseline (g/l) | 2,87 |
Antociani ukupno (mg/l) | 337 |