
Poreklo: Localita Provesano, San Giorgio della Richinvelda (PN)
NAČIN UZGAJANJA | ||
Gustina sadnje (čokota/ha) | 1.700 | |
SORTNE KARAKTERISTIKE | ||
Plodnost | srednje visoka | |
Produktivnost | srednja | |
FENOLOŠKE FAZE | PERIOD | |
Pupoljenje | II dekada aprila | |
Cvetanje | I dekada juna | |
Zametanje bobica | II dekada avgusta | |
Sazrevanje | III dekada septembra | |
GROZD | ||
Grozd | srednje veličine, piramidalan, izdužen, prilično kompaktan | |
Bobica | srednja do velika, okruglog oblika | |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON | |
Realna plodnost | 1,79 | |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 9,40 | |
Broj grozdova po čokotu | 61,30 | |
Prosečna težina grozda (g) | 153,30 | |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON | |
MOŠT | ||
Sadžaj šećera (° Brix) | 19,13 | |
pH | 3,21 | |
Sadžaj kiselina ukupno (g/l) | 7,80 | |
Vinske kiseline (g/l) | - | |
Jabučne kiseline (g/l) | - | |
VINO |
Antocijani - ukupna vrednost (mg/l) | - |
Polifenoli - ukupna vrednost (mg/l) | - | |
ORGANOLEPTIČKI OPIS | ||
Vino odlikuje intenzivna rubin crvena boja.Kompleksna i intenzivna aroma sa notama crvenog voća i fenola. Ukus umereno uravnotežen prisustvom tanina. Idelano za prozvodnju srednjih i dugo čuvanih vina. |