
Poreklo: Loclita Lison, Portogruaro (VE)
NAČIN UZGAJANJA | |
Gustina sadnje (čokota/ha) | 1.800 |
SORTNE KARAKTERISTIKE | |
Plodnost | srednja |
Produktivnost | srednja |
FENOLOŠKE FAZE | PERIOD |
Pupoljenje | III dekada aprila |
Cvetanje | I dekada juna |
Zametanje bobica | I dekada avgusta |
Sazrevanje | III dekada septembra |
GROZD | |
Grozd | srednje veličine, izdužen, cilindričan, proređen |
Bobica | srednja do velika |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON |
Realna plodnost | 1,37 |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 7,4 |
Broj grozdova po čokotu | 54 |
Prosečna težina grozda (g) | 137,05 |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON |
Sadržaj šećera (° Brix) | 19,75 |
pH | 3,15 |
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) | 7,4 |
ORGANOLEPTIČKI OPIS | |
Vino boje slame, intenzivna, postojana, karakteristična aroma. Uravnotežen ukus, dobra kiselost. |