
Poreklo: Azzano X (PN)
NAČIN UZGAJANJA | |
Gustina sadnje (čokota/ha) | 1.800 |
SORTNE KARAKTERISTIKE | |
Plodnost | srednja |
Produktivnost | dobra |
Dobar sadržaj šećera u grožđu i vrhunska kiselost | |
FENOLOŠKE FAZE | PERIOD |
Pupoljenje | III dekada aprila |
Cvetanje | I dekada juna |
Zametanje bobica | I dekada avgusta |
Sazrevanje | III dekada septembra |
GROZD | |
Grozd | srednje veličine, piramidalan, ponekad izdužen, svetlije nijanse |
Bobica | srednje veličine, ovalna |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON |
Realna plodnost | 1,38 |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 8,1 |
Broj grozdova po čokotu | 59,5 |
Prosečna težina grozda (g) | 136 |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON |
Sadržaj šećera (° Brix) | 19,4 |
pH | 3,15 |
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) | 6,9 |
ORGANOLEPTIČKI OPIS | |
Žuto vino boje slame, fine i nežne karakteristične arome. Tipičan i uravnotežen ukus. Zanimljiv klon za proizvodnju odležavajućih vina. Vremenom se pozitivno razvija stičući plemenite i pozitivne senzacije. |