Manzoni Bianco B. I-SMA-ISV 237 | Agro Ferticrop | Siguran partner u proizvodnji Skip to main content

Manzoni Bianco B. I-SMA-ISV 237

Manzoni Bianco B. I-SMA-ISV 237

Poreklo: San Michele all'Adige (TN)

NAČIN UZGAJANJA
Gustina sadnje (čokota/ha) 5.000
SORTNE KARAKTERISTIKE
Grozd srednje veličine
Bujnost srednja
Plodnost srednja
Produktivnost umerena
FENOLOŠKE FAZE PERIOD
Pupoljenje srednji
Cvetanje srednji
Zametanje bobica srednji
Sazrevanje srednji
GROZD
Grozd srednje kompaktan
Bobica srednje elipsoidna
PODLOŽNOST BOLESTIMA KLON
Botritis srednje
Pepelnica srednje
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE KLON
Realna plodnost 1,52
Proizvodnja po čokotu (kg) 1,785
Broj grozdova po čokotu 17
Prosečna težina grozda (g) 115
Prosečna težina bobice (g) 1,21
Težina orezanih lastara (g/čokotu) 894
Indeks Ravaz 1,9
ENOHEMIJSKI PARAMETRI KLON
Sadržaj šećera (° Brix) 21,14
pH 3,09
Sadržaj kiselina ukupno (g/l) 9,06
Vinske kiseline (g/l) 6,35
Jabučne kiseline (g/l) 3,78
ORGANOLEPTIČKI OPIS
Zelenkasto-žuto vino. Generalno vrlo alkoholno i natprosečne kiselosti. Tipično, blago aromatično sa voćnim notama. Mineralno vino, punog tela sa složenim notama ukusa. Idealno za proizvodnju vrhunskih vina.