
Poreklo: Ruda (UD)
NAČIN UZGAJANJA | ||
Gustina sadnje (čokota/ha) | 2.100 | |
SORTNE KARAKTERISTIKE | ||
Plodnost bazalnih pupoljaka | dobra | |
Produktivnost | niža | |
FENOLOŠKE FAZE | PERIOD | |
Pupoljenje | III dekada aprila | |
Cvetanje | I dekada juna | |
Zametanje bobica | I dekada avgusta | |
Sazrevanje | II dekada septembra | |
GROZD | ||
Grozd | manji, cilindričan, kratak | |
Bobica | mala, ovalna, kada sazri teži zlatno-žutoj boji | |
PROIZVODNE KARAKTERISTIKE | KLON | |
Potencijalna plodnost pupoljaka | 1,67 | |
Proizvodnja po čokotu (kg) | 4,7 | |
Broj grozdova po čokotu | 60,6 | |
Prosečna težina grozda (g) | 77,6 | |
ENOHEMIJSKI PARAMETRI | KLON | |
MOŠT | ||
Sadžaj šećera (° Brix) | 19,75 | |
pH | 3,18 | |
Sadžaj kiselina ukupno (g/l) | 7,5 | |
ORGANOLEPTIČKI OPIS | ||
Žuto vino, boje slame sa zelenkastim nijansama. Fino, suvo, elegantno i kiselo. Veoma intenziva aroma, složena i karakteristična. Odličan kvalitet. Klon je pogodan za poboljšanje odležavanja vina. |